Martingale systeem

martingale systeemEr zijn verschillende strategieën die je kan gebruiken bij een potje online roulette. Eén van de bekende strategieën die je kan gebruiken is het Martingale systeem. Dit systeem werkt op basis van verdubbeling bij verlies. Door telkens je inzet te verdubbelen als je verliest maak je eigenlijk automatisch je verliezen weer goed. Dit is natuurlijk ideaal als je een paar keer achter elkaar verliest. Bij roulette wordt dit systeem vrij vaak ingezet bij enkelvoudige kansen. Hoe dit exact werkt leggen we je uiteraard hier uit.

Basisinzet op enkelvoudige kansen

De strategie begint met het kiezen van een basis inzet. Het is belangrijk dat dit bedrag niet te hoog is. Wij zetten dit bedrag eigenlijk nooit hoger in dan € 1. Waarom gaan we je later wel laten zien. Mocht je de basis inzet hoger maken zorg er dan voor dat je echt een hoog budget tot je beschikking hebt. De basis inzet gaan we vervolgens inzetten op enkelvoudige kansen. Dit doen we omdat enkelvoudige kansen de grootste kans geven om te winnen. Bij enkelvoudige kansen kan je denken aan rood/zwart, even/oneven en 1/18 – 19/35. Hier ga je geld op inzetten. Dit doe je eerst met je basis inzet die je al vooraf hebt vastgesteld.

Beginnen met spelen

altijd winnenJe hebt je basis inzet bepaalt en dit ga je inzetten. Wij zetten bijvoorbeeld € 1 in op rood. Deze ronde valt rood meteen. Leuk, we hebben meteen € 1 winst. Dit bedrag zetten we opnieuw in op rood. Dit keer verliezen. We gaan nu verdubbelen omdat we verloren hebben. Elke keer als je verliest verdubbel je volgens de Martingale strategie namelijk de inzet. Dit keer zetten we dus € 2 in op rood. Helaas valt nu groen. We zetten nu € 4 in op rood. Dit keer winnen we wel en pakken we € 8. Als we alle inzetten hieraf halen houden we € 1 aan winst over.

In theorie win je altijd

In theorie zou je met Martingale eigenlijk altijd kunnen winnen. Het enige wat je hoeft te doen is steeds je inzet verdubbelen bij verlies. Als je dan wint maak je winst en maak je verliezen van de afgelopen rondes goed. Er zit natuurlijk wel een nadeel aan. Er zijn momenten waarop je namelijk wel kan verliezen. Er is bijvoorbeeld altijd een tafellimiet bij roulette. Dit kan minimaal € 1 en maximaal € 100 zijn. Als je een paar keer achter elkaar verdubbeld kan het hard gaan. Ineens sta je op verlies omdat je niet meer verder kan verdubbelen. Een andere reden kan zijn dat je budget simpelweg op is. Verdubbelen kost veel geld en als winst er steeds niet inzit kan je zomaar failliet gaan.

tactiek high rollersMartingale systeem is alleen weggelegd voor spelers met een groot budget

Er is nog een nadeel aan Martingale en dat is simpelweg dat het lang niet voor iedereen is weggelegd. Eigenlijk heb je een groot budget nodig om te blijven verdubbelen. Soms zet je al na een paar rondes € 200 in. Dit is een hoop geld en lang niet elke speler kan zo ver gaan. Terwijl ze ooit net als wij begonnen met een inzet van € 1. We zijn het ons goed bewust dat het dus lang niet voor elke speler is weggelegd. Eigenlijk is het systeem alleen weggelegd voor spelers die bewust een groot bedrag durven over te maken.

Speel live roulette voor een groter limiet

live rouletteIs budget het probleem niet? Dan kan je zoals eerder beschreven tegen de limieten aanlopen. Een standaard roulette tafel heeft in het online casino namelijk al snel een minimal inzet van € 1 en een maximale van € 100. Als je live roulette gaat spelen liggen de limieten ineens anders. Je minimale inzet is meestal nog steeds € 10. Maar je kan ineens door gokken tot € 10.000. Het is alleen nog aan jouw om ervoor te zorgen dat je budget voldoende is. Tenzij je begint met € 100 aan basisinleg denken we niet dat je snel je limiet haalt. De winkans blijft namelijk 48%. Dit is de kans dat je wint bij een potje roulette als je inzet op rood of zwart. De kans dat het kwartje de goede kant op valt is groot.

Blijf bij een lage basis inzet

Ondanks dat je limiet live een stuk hoger is adviseren we om bij het Martingale systeem bij een basis inzet te blijven. Vooral bij een lage basis inleg waarbij je misschien maar € 1 gaat inzetten. Je winst is misschien minder hoog en je doet er langer over om een hoog bedrag bij elkaar te spelen. Maar in ruil daarvoor krijg je wel extra kansen om te winnen. Het gaat je ineens lukken om een groot bedrag bij elkaar te spelen als je geduld hebt. Geduld is wel nodig omdat het soms wel even duurt voor je streven gehaald hebt, maar dit is het wel de moeite waard als je een gokje voor echt geld waagt.

disclaimer
€250 + 100 FS